Černý flek pod nehtem?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Pat

Černý flek pod nehtem?

Nový příspěvek od Pat » 20 lis 2017 13:36

Včera jsem se bouchl kladivem do prstu a mám pod nehtem černý flek velikosti hrášku. Existuje na to nějaká léčba nebo mám počkat až to zmizí? Předpokládám že k doktoru se s tím nechodí.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475
Registrován 27 úno 2017 13:17

Nový příspěvek od satam » 20 lis 2017 13:49

To nezmizí a nic s tím neuděláš. Je to sražená krev a "odroste" spolu s nehtem.

mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 20 lis 2017 14:07

Záleží na tom...
;)
Máš dvě možnosti:
1. pokud se stav nezhorší (nezačne to hnisat nebo se nehet odchlipovat), nech nehet odrůst - hematom se mezitím zčásti vstřebá a jako celek s nehtem odroste; riskuješ právě zánět (případně poškození nehtového lůžka) a odloučení nehtu od lůžka (oslabený nehet, poměrně dlouho se léčí); pokud by se stav zhoršil (viz výše), nemeškej s návštěvou doktora
2. jít k doktorovi hned - koukne a zhodnotí, zda nebude - než čekat, lepší rovnou nehet strhnout, ránu vyčistit a případné následné problémy neriskovat
;)
Naposledy upravil(a) mowla dne 20 lis 2017 14:07, celkem upraveno 1 x.

Matěj Trdelka
člen
Příspěvků 566
Registrován 06 čer 2017 11:20

Nový příspěvek od Matěj Trdelka » 20 lis 2017 14:07

Pár týdnů to tam budeš mít. Z vlastní zkušenosti vím že to bolí jako čert.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 20 lis 2017 17:38

Jo borůvka, to znám, měl jsem jich několik, ale ne až takovou, jaká se udělala kolegovi v práci, aby ji museli, zanícenou uprostřed nehtu, vrtat, vyčistit, protože nechtěli nehet strhnout.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek