Stránka 1 z 1

Ohřívat hloubové jídlo? Nebude jedovaté?

Napsal 11 pro 2017 08:34
od Kliment
Co je na tom pravdy že ohřáté houbové jídlo se stává jedovatým?

Napsal 11 pro 2017 08:52
od mowla
Obecně to pravda není - houby se ohřívat mohou (a např. omáčka či polévka jsou ohřívány naprosto běžně)...
;)
Jen se nesmí během chladnutí zapařit.

Napsal 11 pro 2017 09:01
od Kliment
Osmažil jsem houby na oleji a po vychladnutí je zamrazil. Včera jsem je dal do bramboračky a tu jsem pak večer vypnul a nechal ji až teď do rána na sporáku pod pokličkou.
Mohou být zapařené?

Napsal 11 pro 2017 09:04
od mowla
Kliment Osmažil jsem houby na oleji a po vychladnutí je zamrazil. Včera jsem je dal do bramboračky a tu jsem pak večer vypnul a nechal ji až teď do rána na sporáku pod pokličkou.
Mohou být zapařené?
V takovém případě je zapaření značně nepravděpodobné - otázkou je, jak jsi je chladil po osmažení - ale - nemyslíš spíše podušení?
;)

Napsal 11 pro 2017 09:22
od Kliment
Teď jsem si vzpomněl že jsem je jenom povařil ve vodě a pak je zcedil a dal do plastových nádob a po vychladnutí je zavřel a zamrazil.

Napsal 11 pro 2017 09:37
od mowla
Kliment Teď jsem si vzpomněl že jsem je jenom povařil ve vodě a pak je zcedil a dal do plastových nádob a po vychladnutí je zavřel a zamrazil.
No - co ti na to říct?? - nevíš, jak jsi je vlastně upravil, o zapaření (případném) pak zřejmě nebudeš vědět vůbec nic... Jaké druhy hub? Jak dlouho povařené?
;)
Nechám to na tobě - ale já bych si tu tvou houbovku asi nedal...
:lol:

Napsal 11 pro 2017 12:04
od Mudr.Lant
Kliment Osmažil jsem houby na oleji a po vychladnutí je zamrazil. Včera jsem je dal do bramboračky a tu jsem pak večer vypnul a nechal ji až teď do rána na sporáku pod pokličkou.
Mohou být zapařené?
Pokud polévka nepění, není zkyslá, tak si ji opět ohřej, ale co nesníš, už vylij.