Jaká část pórku je jedlá?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Barbora Kozáková

Jaká část pórku je jedlá?

Nový příspěvek od Barbora Kozáková » 11 pro 2017 18:09

Jí se z pórku pouze ta bílá část nebo i ta zelená?




Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 11 pro 2017 22:21

Mimo kořínků se pórek dá použít celý.

Sandra

Nový příspěvek od Sandra » 12 pro 2017 09:44

Za sirova jím hlavně tu světlou část pórku, ale při vaření třeba do polévky můžeš nakrájet i tu zelenou část pokud není příliš tvrdá.

dabač
člen
Příspěvků 2273
Registrován 06 črc 2016 14:10

Nový příspěvek od dabač » 12 pro 2017 19:02

U této cibuloviny se konzumuje hlavně ta světlá část stonku.Proto při pěstování této cibuloviny se přihrnuje k rostlině zemina aby byla světlá.Potom je jemná a křupavá a šťavnatá.Zelená část ještě pokud je kompaktní.Listy už ne.


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek