Stránka 1 z 1

Proč lidé vaří brambory na zelňačku zvlášť?

Napsal 25 pro 2017 17:38
od deda
Jaký to má důvod že lidé vaří brambory na zelňačku zvlášť?

Napsal 25 pro 2017 17:44
od dabač
Pokud je budeš vařit společně tak brambora se neuvaří a bude tvrdší.Mě to osobně ale vyhovuje.

Napsal 25 pro 2017 17:47
od Jitule
Přesně tak pokud vaříš brambory s kysaným zelím, tak jsou na povrchu zatvrdlé. Já to ale také vařím dohromady a nevadí mi to.

Napsal 25 pro 2017 18:20
od mowla
Oba kolegové odpověděli správně...
;)
Jen dodám, že já do zelnacky brambory nedávám vůbec, mám rád ostrou chuť kysaného zelí a brambory ji zjemní...
;)

Napsal 25 pro 2017 18:46
od Mudr.Lant
deda Jaký to má důvod že lidé vaří brambory na zelňačku zvlášť?
Vařím je taky extra z důvodu, které napsali kolegové a kolegyně. Vařit valašskou kyselicu bez brambor, není kyselica.

Napsal 25 pro 2017 19:39
od mowla
Mudr.Lant Vařit valašskou kyselicu bez brambor, není kyselica.
Někdo je hladovějící (brambory), někdo drsnější (bez brambor)...
;)
Ale máš pravdu, prava valasska kyselica je s brambory (a houbama!), byl to chudý kraj...
:lol: