Stránka 1 z 1

Změní se váha masa po mletí?

Napsal 27 pro 2017 09:07
od Lenka Košťálová
Bude vážit mleté maso stejně jako maso vcelku před mletím? V řeznictví totiž zváží maso, pak ho semelou a potom už ho neváží.

Napsal 27 pro 2017 09:20
od dabač
Něco zůstane ve strojku,nějaká šťáva také zůstane mimo.Tak že váha o nějaké promile může být rozdílná.Ale pokud bude řezník číman tak bude váha mletého i vyšší.Možnost existuje.Ale promiňte zajímalo by mě proč vás toto zajímá.

Napsal 27 pro 2017 09:23
od Mudr.Lant
Pokud si umeleš maso doma a mlýnek se zbytky masa (šlach, křupek) očistíš, váha by měla být stejná. U řezníka si tak jistý nebudu. Stačí, když dříve, byť o pár vteřin vypne mlýnek, může v tělese mlýnku zůstat pár gramů masa.