Koukáte na yrno.cz?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Koukáte na yrno.cz?

Nový příspěvek od mowla » 02 led 2018 00:15

Viz - https://zpravy.aktualne.cz/domaci/nepte ... 1514630504
___
a) pokud ano, vychazí Norům předpovědi - podle vašich zkušeností?
b) sledujete-li i předpovědi ČHMÚ - které považujete za přesnější?
c) koukáte i na web ČHMÚ ( http://portal.chmi.cz/ ) na přesnější předpovědi, než jsou prezentovány v médiích?
d) očekáváte, že sliby šéfa ČHMÚ mají reálný základ anebo jde jen o marketing?
;)
___
Díky za odpovědi...
___
Za mne:
a) ano
b) více věřím Norům
c) ano
d) i když vím, že ČHMÚ má relativně vynikající model (Aladin), nevěřím, že jeho předpovědi budou lepší, než YRNO, snad budou lokálně přesnější, pokud bude opravdu uplatňovat čtvrtinový čtverec, uvidíme
;)

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 02 led 2018 03:17

Občas tam zabrousím, ale podle mého názoru, není také předpověď přesná, ale zase přesnější než od věštkyně Honsové. :lol: . Aladina jsem měl v mobilu, ale zvykl jsem si na www.windy.com , kde předpověď v mém okolí souhlasí. Ty kydy generálního ČHMÚ mi připadají jako okecávání peněz, které dostávají ze státního rozpočtu.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475
Registrován 27 úno 2017 13:17

Nový příspěvek od satam » 02 led 2018 06:09

yr.no sleduji už několik let a obvykle mají přesnější předpovědi, než wetteronline.de, které sleduji soustavně. Bohužel české předpovědi žádnému z uvedených serverů nesahají ani po kolena.
Nejpřesnější předpovědi počasí má letecká meteorologická služba, její dostupnost jsem nehledal, no a pak meteoservis Formule 1, ale ten vždy jen pro vymezenou oblast závodů. Tam pak na čas závodů předpovídají počasí (když trochu přeženu) na metry a na minuty.

Matěj Trdelka
člen
Příspěvků 566
Registrován 06 čer 2017 11:20

Nový příspěvek od Matěj Trdelka » 02 led 2018 08:10

Sleduji pouze počasí na mobilu přes aplikaci která je přímo od Českého hydrometeorologického ústavu. Počasí je dost přesné. Časté aktualizace aktuálního počasí. Maximální spokojenost.

Odpovědět