Ztupí se nůž horkou vodou?
Napsal 19 led 2018 14:37
Občas míchám třeba vařící brambory kvalitním nožem, může se ztupit nebo jinak poškodit?
Všeobecná poradna - auto moto - dům a byt - zahrada - vaření - zdraví - sport - PC - kutilství - společnost - móda - zvířata.
https://www.24poradna.eu:443/
WTF???Wikan Občas míchám třeba vařící brambory kvalitním nožem, může se ztupit nebo jinak poškodit?
mowla WTF???
___
K otázce...
Ano, nůž tímto poškodis - vyhřeje se a přestane držet ostří.
Takže takový nuž víceméně zničíš - pak jej bez problémů můžeš používat k míchání polévek...
Třeba tím zničíš i hrnce..
___
=================================================
Tak já, v tomto případě zničil své nože, protože se ostří vyhřálo tím, že ovarové maso jsem porcoval hned po vyjmutí z horké polévky a nejhorší, co jsem udělal, že jsem horkou pečeni (200°C) krájel na porce. Nu, holt budu mít něco na míchání v hrnci!
Mas rad sve noze???Mudr.Lant
Ne, že bych byl zvědavý. Máš k porcování speciální nože, který vydrží bez poškození mnou zmíněnou teplotu? Poraď. koupím.mowla Mas rad sve noze???
Nedělej to...
Aaaale prdlajs..Mudr.Lant Ne, že bych byl zvědavý. Máš k porcování speciální nože, který vydrží bez poškození mnou zmíněnou teplotu? Poraď. koupím.
Ale vím co píšeš, hlavně tu hloupost, cituji: Ano, nůž tímto poškodis - vyhřeje se a přestane držet ostří.mowla Aaaale prdlajs..
Mám jeden (no, asi tři) takové nože...
Porcování pečeně není míchání brambor, polévky, omáčky...
___
Hele - jsi profík, nedělej, že nevíš, o čem píšu...
![]()
![]()
![]()
___
BTW - pokud opravdu nevíš, doporučuji tvé pozornosti nože WMF, ale ty 'lepší'...
Teplota "vyhřátí" nože je daleko vyšší, než tady uváděné teploty vaření a pečení. Běžné kuchyňské teploty (do cca 250°C) nejsou schopny způsobit "vyhřátí" nože.mowla Ano, nůž tímto poškodis - vyhřeje se a přestane držet ostří.
Asi takto: David Izák je vůl. Možná dobrý kuchař, ale o materiálech nemá ani šajn, jinak by tenhle blábol nemohl napsat.mowla "Na co ještě klade David Izák velký důraz, to je způsob mytí nožů. A vyhrává jednoznačně ruční mytí. „Nůž nikdy nesmí přijít do myčky! Důvod je jednoduchý - při teplotě, která dosahuje při konečném oplachu až 85 °C změkne ostří doslova jako mýdlo.
To info mám primárně od nožíře (Hofman z Hluboké - ale jeho citát jsem nenašel na webu)...satam Izák mluví patrně o nožích nejlevnější cenové kategorie, které se nevyrábějí z kvalitní oceli, ale ze "sraček".
Bez komentáře. Další diskuze je bezpředmětná.mowla To info mám primárně od nožíře (Hofman z Hluboké - ale jeho citát jsem nenašel na webu)...
Ale jak píšu - každý ať se ke svým nožům chová dle libosti...
___
Jen - pro info Dabače - v myčkách se nepoužívá abrazivum, ale louh sodný, takže oceli mohou reznout, sklo matnět, hliník zčerná (až do sežrání).