Stránka 1 z 1

Bude slepičí vývar čirý?

Napsal 23 led 2018 17:38
od Agáta
Nemám mnoho času a chci uvařit vývar v tlakáči. Bude čirý?

Napsal 23 led 2018 17:43
od mowla
Ne, nebude - neodstranis v počáteční fázi varu vysrazenou krev...
Ale dá se tomu pak odpomoci (bílkem, přefiltrováním).
;)
Jen - jak málo času máš?
Drůbeží vývar táhnutím trvá max 2 hodiny...
;)

Napsal 23 led 2018 18:50
od Mudr.Lant
Agáta Nemám mnoho času a chci uvařit vývar v tlakáči. Bude čirý?
Vývar už můžeš mít asi uvařený, ale já ti garantuji, že i v tlakáči bude vývar čirý.

Napsal 23 led 2018 18:59
od Mudr.Lant
mowla Ne, nebude - neodstranis v počáteční fázi varu vysrazenou krev...
Ale dá se tomu pak odpomoci (bílkem, přefiltrováním).
;)
Jen - jak málo času máš?
Drůbeží vývar táhnutím trvá max 2 hodiny...
;)
Mowlo, manželka vaří týdně vývar z jakéhokoli masa a kostí, ale nikdy nesbírá vysráženou krev a to nemluvím o nějakém filtrování a vývar je čirý. Řekni, kterou polévku ti tu mám vložit, abys viděl, jak vypadá vývar bez nějakého sr@ní.
Kosti i případné maso vloží do studené vody, uvede k varu a nechá polévku jen probublávat, jak říkáš - dvě a více hodin, a až potom dává kořenovou zeleninu, kterou vaří do změknutí.

Napsal 23 led 2018 19:07
od mowla
Doktore - někdy na jednom sporáku a v jednom čase uvaříme 2 vývary...
Ty svůj, já můj...
A porovnáme...
;)
Do té doby je nesmyslné nabízet, že mi polévku pošleš mailem...
:lol: :lol: :lol:
___
Přinesl jsem svůj názor podlozeny nějakými zkušenostmi, ty svůj názor podlozeny jinými zkušenostmi...
OK...
Proč se dohadovat?
;)

Napsal 23 led 2018 19:58
od Ann
mowla Doktore - někdy na jednom sporáku a v jednom čase uvaříme 2 vývary...
Ty svůj, já můj...
A porovnáme...
;)
Tak to přijdu ochutnat a posoudit. Připrav i tu svíčkovou. ;) Když nakupuješ na Černém mostě, nemám to k tobě daleko. :lol:

Napsal 25 led 2018 11:50
od Mudr.Lant
mowla Doktore - někdy na jednom sporáku a v jednom čase uvaříme 2 vývary...
Ty svůj, já můj...
A porovnáme...
;)
Do té doby je nesmyslné nabízet, že mi polévku pošleš mailem...
:lol: :lol: :lol:
___
Přinesl jsem svůj názor podlozeny nějakými zkušenostmi, ty svůj názor podlozeny jinými zkušenostmi...
OK...
Proč se dohadovat?
;)
Na jednom sporáku vařit dva vývary nebudeme, nerad bych se zesměšnil...
Za druhé, nikde jsem nepsal, že bych ti poslal můj vývar mailem...
Ano, dohadovat se je nesmyslné.

Napsal 25 led 2018 14:16
od mowla
Ann Tak to přijdu ochutnat a posoudit. Připrav i tu svíčkovou. ;) Když nakupuješ na Černém mostě, nemám to k tobě daleko. :lol:
Bydlím na severu Prahy, ale těch cca 10 kilaku z Čerňáku už taky zvládneš...
;)
OK, jen před svíčkovou nebude drůbeží, nýbrž hovězí - a čistý, na povzbuzení chutě je bujón lepší, než něčím zaplněný vývar...
;)
Tak teď jen přesvědčit Doktora, aby přijel a také se nebál něco uvařit... tedy vyvar, myslím...
;)

Napsal 25 led 2018 14:18
od mowla
Mudr.Lant Na jednom sporáku vařit dva vývary nebudeme, nerad bych se zesměšnil...
Co blbneš, vařit umíš, ne??
;)
Já bych chtěl poznat to know-how, jak uvařit čirý vývar bez odebrání vypenene krve...
;)