Stránka 1 z 1

Máte zkušenosti se strojkem na uzavírání konzerv?

Napsal 29 led 2018 12:16
od Mudr.Lant
Chci si ho na stará kolena pořídit.

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji.
Portu.cz a proto je doporučuji.

Napsal 29 led 2018 12:23
od mowla
Ano, mám...
;)
Kdysi kdysi jsem takový měl - uměl zavírat, otevírat a i už použité plechovky falcovat (pro další použití)...
;)
Dneska - vzhledem k dostupnosti vhodného skla i víček, bych si jej nepořizoval - sklo je lepší (až na rozbitnost při cestování - ale to snadno ošetříš...).
;)

Napsal 29 led 2018 12:56
od Mudr.Lant
mowla Ano, mám...
;)
Kdysi kdysi jsem takový měl - uměl zavírat, otevírat a i už použité plechovky falcovat (pro další použití)...
;)
Dneska - vzhledem k dostupnosti vhodného skla i víček, bych si jej nepořizoval - sklo je lepší (až na rozbitnost při cestování - ale to snadno ošetříš...).
;)
Vím, že je dnes všeho dostatek, i banánu, ale asi bude rozdíl zavařování do skla či plechovek.
Ještě bych uvítal názor dabače a samozřejmě že i jiných.

Napsal 29 led 2018 13:12
od mowla
Mudr.Lant ... asi bude rozdíl zavařování do skla či plechovek.
Není...
Zavařování je druh konzervace - zavařovat můžeš i do plastových krabiček...
;)
___
Kdysi nebylo dostupné (anebo bylo drahé) sklo a zejména kvalitní těsnění mezi skleněným víčkem a sklenicí (asi pamatuješ gumičky...).
Proto se používaly plechovky (černý pocínovaný plech). Tyto navíc umožňovaly přepravu i 'drncajícími' prostředky bez dodatečné izolace...
Dneska už je i kvalitní zavařovací sklo sklo naprosto běžné a levné, víčka také (i šroubovací, nepotřebuješ ani zavírací hlavu). Přepravu většího množství zavařenin vyřešíš snadno - třeba miralonem...
;)
Mudr.Lant Ještě bych uvítal názor dabače a samozřejmě že i jiných.
Jasně...
Souhlasím - více hlav, více moudrosti...
;)

Pokud si takový strojek koupíš, jen - podle mne, vyhodíš peníze za něco, co, v zásadě, nepotřebuješ...
Na druhou stranu - já mám dvě pneumatická kanga (jedno větší a druhé menší) - a taky, v zásadě, nepotřebuju ani jedno...
:lol: :lol: :lol:

Napsal 29 led 2018 15:12
od Mudr.Lant
mowla Není...
Zavařování je druh konzervace - zavařovat můžeš i do plastových krabiček...
;)
___
Kdysi nebylo dostupné (anebo bylo drahé) sklo a zejména kvalitní těsnění mezi skleněným víčkem a sklenicí (asi pamatuješ gumičky...).
Proto se používaly plechovky (černý pocínovaný plech). Tyto navíc umožňovaly přepravu i 'drncajícími' prostředky bez dodatečné izolace...
Dneska už je i kvalitní zavařovací sklo sklo naprosto běžné a levné, víčka také (i šroubovací, nepotřebuješ ani zavírací hlavu). Přepravu většího množství zavařenin vyřešíš snadno - třeba miralonem...
;)


Jasně...
Souhlasím - více hlav, více moudrosti...
;)

Pokud si takový strojek koupíš, jen - podle mne, vyhodíš peníze za něco, co, v zásadě, nepotřebuješ...
Na druhou stranu - já mám dvě pneumatická kanga (jedno větší a druhé menší) - a taky, v zásadě, nepotřebuju ani jedno...
:lol: :lol: :lol:
Věz, že mi nejde o to, zda se obal rozbije či ohne, ale pokud dělám tlačenku, dám ji do skla, tak ji vyjmu rozšmelcovanou, z plechovky celou...dám - li pečené maso, vyjmu ho celé a to nemluvím o uzeném, různých mozaikách, šunkách... a když si uvědomím, že můžeš používat menší plechovky na různé pomazánky a paštiky...tak to mi nevyvrátíš.
Spíše se zajímám na to, jak se se strojkem manipuluje, jak dlouho trvá uzavřít plechovka...

Napsal 29 led 2018 16:07
od dabač
Jako do plechovek jsem dával
toho hodně.Táta když byl ve špitálu tak jsem mu do pešek dal dvě prasata.Fákt je že ty konzervy třeba dva roky a dobrý.Ale na druhou stranu to byly plešky cínované a třeba u té tlačenky nebo sulcu to bylo trochu ne moc kovově nakyslé.Prejty dobré a masa také.Jednou v Bučovicích sem natrefil na plešky které byly falcované a vnitřky byly také jiné a ty neměly chybu.Aby šla pixla použitá oříznout a následně použít tak válec pixly musel být letovaný a ne falcovaný.Ale to o čem mluvím tak to je doba do revoluce.Potom už se tolik do konzerv nedávalo protože nebyly ani zdroje na krmení.Družstva v podstatě moc neprosperovala a tak už jsem se na to vykašlal.Možná dnes je to jinak tak že moje informace ber s rezervou jsou staré. Se sklem zkušenosti nemám.

Napsal 29 led 2018 17:54
od Mudr.Lant
dabač Jako do plechovek jsem dával
toho hodně.Táta když byl ve špitálu tak jsem mu do pešek dal dvě prasata.Fákt je že ty konzervy třeba dva roky a dobrý.Ale na druhou stranu to byly plešky cínované a třeba u té tlačenky nebo sulcu to bylo trochu ne moc kovově nakyslé.Prejty dobré a masa také.Jednou v Bučovicích sem natrefil na plešky které byly falcované a vnitřky byly také jiné a ty neměly chybu.Aby šla pixla použitá oříznout a následně použít tak válec pixly musel být letovaný a ne falcovaný.Ale to o čem mluvím tak to je doba do revoluce.Potom už se tolik do konzerv nedávalo protože nebyly ani zdroje na krmení.Družstva v podstatě moc neprosperovala a tak už jsem se na to vykašlal.Možná dnes je to jinak tak že moje informace ber s rezervou jsou staré. Se sklem zkušenosti nemám.
Jsem rád, dabači, za tvůj názor, počítal jsem s nim a také jsi mne potěšil. Já o základní surovinu - maso - nemám problém. Takže jsem rozhodnut. :-yPoznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji. Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji.