Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
-
Ivo
Nový příspěvek
od Ivo » 04 bře 2018 11:48
Dáváte kečup a hořčici do lednice nebo nechávat v kuchyni na stole?
-
Paia
Nový příspěvek
od Paia » 04 bře 2018 12:48
Já se řídím tím, co je na obalu napsané. Pokud tam je "uložte do chladu a temna", dávám to to ledničky.
-
Ivo
Nový příspěvek
od Ivo » 04 bře 2018 15:15
A když tam není napsané nic?
-
mowla
- člen
- Příspěvků 6210
- Registrován 13 črc 2017 16:26
Nový příspěvek
od mowla » 04 bře 2018 16:12
Ivo A když tam není napsané nic?
Obecně - dokud balení neotevřeš, klidně je měj v pokojové teplotě...
Jakmile je ale otevřeš, narušíš sterilní prostředí uvnitř a začíná kontaminace bakteriemi - takže nějakou dobu ještě v pokojové teplotě vydrží, ale postupně budou kvasit nebo hnít - tedy je podstatné, za jak dlouho je poté spotřebuješ...
Osobně otevřená balení hořčice dávám do lednice (neblahé procesy se výrazně zpomalí), kečup nepoužívám (ale platí pro něj totéž).
-
-
- 4 Příspěvků
- 1002 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od satam
06 lis 2018 09:27
-
-
- 2 Příspěvků
- 1010 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Sova
16 črc 2016 13:25
-
-
- 3 Příspěvků
- 1498 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Sova
29 čer 2017 20:15
-
-
- 3 Příspěvků
- 1405 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Lukáš
28 črc 2016 15:53
-
-
- 4 Příspěvků
- 1251 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Einstein
27 čer 2017 10:40