Stránka 1 z 1

Patří kečup a hořčice do lednice?

Napsal 04 bře 2018 11:48
od Ivo
Dáváte kečup a hořčici do lednice nebo nechávat v kuchyni na stole?

Napsal 04 bře 2018 12:48
od Paia
Já se řídím tím, co je na obalu napsané. Pokud tam je "uložte do chladu a temna", dávám to to ledničky.

Napsal 04 bře 2018 15:15
od Ivo
A když tam není napsané nic?

Napsal 04 bře 2018 16:12
od mowla
Ivo A když tam není napsané nic?
Obecně - dokud balení neotevřeš, klidně je měj v pokojové teplotě...
Jakmile je ale otevřeš, narušíš sterilní prostředí uvnitř a začíná kontaminace bakteriemi - takže nějakou dobu ještě v pokojové teplotě vydrží, ale postupně budou kvasit nebo hnít - tedy je podstatné, za jak dlouho je poté spotřebuješ...
;)
Osobně otevřená balení hořčice dávám do lednice (neblahé procesy se výrazně zpomalí), kečup nepoužívám (ale platí pro něj totéž).
;)