Jaká je klíčivost semen?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Renda

Jaká je klíčivost semen?

Nový příspěvek od Renda » 13 bře 2018 11:42

Koupil jsem nové semena na sázení zeleniny. Kolik procent je tak klíčivost které vyklíčí? Rajčata papriky a okurky.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475
Registrován 27 úno 2017 13:17

Nový příspěvek od satam » 13 bře 2018 11:47

Klíčivost by měla být napsána na obalu.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 13 bře 2018 12:10

Renda Koupil jsem nové semena na sázení zeleniny. Kolik procent je tak klíčivost které vyklíčí? Rajčata papriky a okurky.
Záleží jakou odrůdu té které zeleniny. Na obalu klíčivost v procentech nenajdeš, ale můžeš si udělat zkoušku doma.
Ale raději bych ti doporučil, jako začátečníkovi, koupit přísady uvedené zeleniny. Máš tak jistotu, že víš co vsadíš do zeminy.

Renda

Nový příspěvek od Renda » 13 bře 2018 12:23

Mám už jen zbytky obalu a je na nich napsané F1

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 13 bře 2018 12:41

Renda Mám už jen zbytky obalu a je na nich napsané F1
F1 je hybridní osivo, které nemusí být opylováno.

Ann
člen
Příspěvků 6632
Registrován 06 črc 2016 09:33

Nový příspěvek od Ann » 13 bře 2018 12:48

Renda Mám už jen zbytky obalu a je na nich napsané F1
To nic neříká. Značení F1 znamená, že se jedná o hybrid, rostlinu vzniklou křížením dvou odrůd. Jak už píše kolega, jednak rostlina nemusela být opylena a také je důležité, jak byla semínka skladována a to se u koupených semen také nedozvíš.
Klidně se může stát, že z celého sáčku nevyroste ani jedno.
Nejlepší je, koupit si v květnu v zahradnictví už narostlé silné sazenice. Tam máš jistotu, že budeš mít kvalitní zeleninu.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek