Jak ochránit záhon před slimáky?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Jiřka8888

Jak ochránit záhon před slimáky?

Nový příspěvek od Jiřka8888 » 30 kvě 2018 15:04

Budu sázet na záhon už předpěstované okurky a cukety. Napadlo mě dát kolem záhonů vysoké dřevěné trámy přes které se slimáci za sucha nedostanou. Co ale když zaprší v noci? Nebo budou lepší cihly? Co myslíte dát kolem těch záhonů aby to slimák nepřelezl ani po dešti?

Ann
člen
Příspěvků 6632
Registrován 06 črc 2016 09:33

Nový příspěvek od Ann » 30 kvě 2018 16:40

Ani jedno nepomůže. Slimáci dokážou lézt i po kolmo postaveném skle. Nemusí zapršet, stačí když okurky zaliješ. Ucítí tu vlhkost a přelezou po všem suchém. Nezabírá lógr z kávy, písek, skleněné střepy, nic. Jediná možnost ochrany je sůl, přes tu se živý nedostanou. Nebo koupit granule na hubení slimáků.

dabač
člen
Příspěvků 2273
Registrován 06 črc 2016 14:10

Nový příspěvek od dabač » 30 kvě 2018 20:27

Sbírat časně ráno ,sbírat za soumraku.Sbírat sbírat a ničit nemilosrdně.Po devíti letech kdy jsem také večer sebral několik set těch kriplů mohu říci že sem tam ještě se objeví.Ono tomu letos napomohly březnové holomrazy které je zřejmě zdecimovaly.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 31 kvě 2018 17:39

Jak jsem už kdysi uvedl, nemám se slimáky problémy. Mám zdroj (plechový sud v zemi, kde je vodoměr) odkud nějací jedinci se snaží dostat ven na povrch, ale pro jistotu jsem oblepil pásem šmirgla vnitřní obvod sudu a tak nemají šanci překročit demarkační čáru. :lol:

dabač
člen
Příspěvků 2273
Registrován 06 črc 2016 14:10

Nový příspěvek od dabač » 02 čer 2018 19:15

Tak jsem se radoval předčasně.Holomrazy těm všivákům neuškodily.Včera po tom slejváku jich bylo hafo.Dnes ráno také.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek