Stránka 1 z 1
Proč párky praskají?
Napsal 13 čer 2018 21:33
od Karolína
Několikrát se mi stalo,že mi párky praskly,ale klobásky ne.Proč to mu tak je?
Karolka
Napsal 13 čer 2018 22:59
od mowla
Protoze klobásky jsou v přírodním strivku, ktere tlak páry uvnitř vydrží, parky ne...

Taky proto se parky jen ohřívají, kdežto klobásky vaří.
Napsal 18 čer 2018 07:03
od Mudr.Lant
Trochu bych poopravil Mowlu. I párky se plní do přírodních střev - ovčích a to do vesměs dražších jako jsou debrecínské nebo frankfurtské. Jinak v těch obyčejných párcích převládá mouka nebo soja nad masem a proto praskají. A vůbec, párky i klobásky se nevaří, ale prohřívají maximálně na 80 °C. Proč bych měl jíst vyvařenou uzeninu, že?!
