Stránka 1 z 1

Namáčí se předem pohanka?

Napsal 22 čer 2018 08:13
od Táňa
Namáčí se před vařením pohanka?

Napsal 22 čer 2018 08:31
od Mudr.Lant
Pohanku není třeba namáčet, stačí, když ji propláchneš podobně jako rýži.

Napsal 22 čer 2018 08:36
od Ann
Také ji nenamáčím. Zaliji ji vařící vodou, ochuťím a vařím 3 minuty. Pak přikryji pokličkou a nechám v teple 30-45 minut dojít.

Napsal 22 čer 2018 09:25
od dabač
K té pohance.To jsme měly v družstvu na výpomoc asi dvě čety sovětských vojáků.Vařili si ta svá jídla a náš kuchař který vařil v naši družstevní jídelně mě říkal jestli nechci pohanku,že mu ji dali vojáci ať jim uvaří z toho kaši.Povídá mě se.. na ně nechceš to pro prasata?Tak jsem to vzal.Už je to dlouho ale určitě to bylo v padesátikilových pytlích.Tenkrát se o pohance jako významné potrvině v Čechách moc nevědělo a pěstovala se jen okrajově.Byla krásná loupaná.No čuníci si na ni dávali možná celý měsíc.Dneska si říkám jaký jsem to byl pitomec.Dneska to je ceněná potravina a já to dával prasatům.