Stránka 1 z 1

Čím to je, že balené maso má uvedenu dlouhou trvanlivost?

Napsal 25 čer 2018 16:17
od Začínající kuchařka
Proč má balené maso v supermarketech uvedenou trvanlivost týden i déle, ale maso koupené u řezníka už často druhý den nevypadá dobře?

Napsal 25 čer 2018 16:35
od mowla
Balene maso je baleno v aseptickych podmínkách. ..
;)
U mizerneho řezníka je uchovavano kdovíjak a kdoví kde. ..
U dobrého řezníka maso zraje - nekazí se, vydrží i mnohem dele (dele i než to balene)...
___
BTW - nikdy nekupuj maso 'v akci' - pokud velmi dobře neznáš daného řezníka. - a v super/hyper NIKDY...
:lol:

Napsal 25 čer 2018 20:46
od Mudr.Lant
Maso je baleno, jak píše kolega v ochranném vakuu, a tak vydrží déle, to je pravda, ale nikdy bych nekupoval takové maso. U řezníka si můžeš, než ho zaplatíš, prohlídnout ze všech stran, můžeš přičichnout a podle vzhledu poznáš, jestli se nejedná o starou mršinu a je na tobě, jestli koupíš nebo ne. Pokud chceš koupit maso nebo uzeniny, kde je málo zákazníků, vyhýbej se obloukem a pokud máš možnost, zajeď si přímo na jatka.