Je nějaká navigace pro pěší?
Je nějaká navigace pro pěší?
Já se vždycky v lese ztratím, nevím kterým směrem jít. Navigaci mám do auta, ta mi ale nepomůže, lesní cesty nezná.
Směšuješ navigaci a mapové podklady pro ni...

Žádné mapové podklady (resp. - nevím o takových) nebudou znát všechny polní a lesní cesty...
Na druhou stranu to není potřeba - pěsky můžeš jít i mimo cesty - lesem, loukou...

Takže ti stačí naprosto libovolná navigace, která umí jako mapový podklad použít turistickou mapu - asi nejznámější a nejpoužívanější obecně u nás jsou 'Seznamové' Mapy - fungují i v režimu OffLine ( OnLine toho umí víc).

Žádné mapové podklady (resp. - nevím o takových) nebudou znát všechny polní a lesní cesty...
Na druhou stranu to není potřeba - pěsky můžeš jít i mimo cesty - lesem, loukou...

Takže ti stačí naprosto libovolná navigace, která umí jako mapový podklad použít turistickou mapu - asi nejznámější a nejpoužívanější obecně u nás jsou 'Seznamové' Mapy - fungují i v režimu OffLine ( OnLine toho umí víc).
Mám známého, který je s lesem 'kamarád' asi jako tazatel - takže si na houby nosí GPS, kde si u auta uloží aktuální polohu a když se chce vrátit, nechá se na tuto polohu navigovat...dabač Zajímavé.Ale na rozdíl od zemí kde je hustota obyvatel na km čver.1,tak v Česku se v podstatě nedá zabloudit.Vždy po určité době narazíš na obydlí nebo silnici.Pokud ti to dělá opravdu problém tak do lesa nelez.Pořiď si kompas.
A jednou takhle došel skoro k autu - jenže mezi jím a autem byl v podstatě kolmý cca 100 m sráz...

Máš dvě možnosti - naučit se zorientovat mapu a určit kde jsi - zbytek ti mapa prozradí...Václav Mě ale nepomůže vědět kde je sever, potřebuji vědět jak se z místa kde stojím dostanu do určité vesnice. A to mi ani mapy neprozradí.
Anebo si pořiď navigaci, která používá jako mapový podklad turistické mapy (ty mnou výše zmíněné umí cca 1:5000 na 5") a sice ne plně, ale dostatečně fungují i v OffLine režimu...

-
- Podobná témata
- Poslední příspěvek
-
- 2 Příspěvků
- 1780 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Einstein
07 čer 2017 08:23
-
- 1 Příspěvků
- 953 Zobrazení