Stránka 1 z 1

Jak krájet měkká přezrálá rajčata na kolečka?

Napsal 30 čer 2018 17:57
od Alenka
Rajče je měkké, ale slupka tuhá. Vždycky se mi rozteče, nebo vystříkne na tričko. :)

Napsal 30 čer 2018 18:00
od mowla
Potřebuješ ostrý nůž...
;)
To je celé.

Napsal 30 čer 2018 18:34
od Mudr.Lant
Používám zubatý nůž.

Napsal 30 čer 2018 19:38
od mowla
Mudr.Lant Používám zubatý nůž.
Fuj.
:lol:

Napsal 01 črc 2018 09:18
od Mudr.Lant
mowla Fuj.
:lol:
Tak za prvé, v gastronomii se fuj neříká, snad jen vlastnímu kuchtění. :-t
Za druhé, říká ti něco Victorinox?

Napsal 01 črc 2018 09:34
od dabač
Protože hospodyňka nemá v kuchyni nůž který je jak břitva tak jak doporučuje doktr.Ale já používám na krájení rajčat nůž který má na boční straně jemné vroubkování.Na rajče to nemá chybu.

Napsal 01 črc 2018 09:36
od mowla
Mudr.Lant Tak za prvé, v gastronomii se fuj neříká, snad jen vlastnímu kuchtění. :-t
Za druhé, říká ti něco Victorinox?
;)
"fuj" - škubání rajčat zubatým nožem - odsuzuju zbytečné poškozování suroviny, ne chuť...
Victorinox - ano - ale i s Victorinoxem je trhání rajčat zubatým ostřím barbarstvím...
;)

Napsal 01 črc 2018 09:40
od Mudr.Lant
dabač Protože hospodyňka nemá v kuchyni nůž který je jak břitva tak jak doporučuje doktr.Ale já používám na krájení rajčat nůž který má na boční straně jemné vroubkování.Na rajče to nemá chybu.
I já mám takový nůž s jemným vroubkováním a je od firmy Victorinox: https://www.hanibal.cz/18529-large_defa ... hynsky.jpg

Napsal 01 črc 2018 09:56
od dabač
Já tyto nože kdysi koupil za babku.Je to sice nerez ale je to takové bláto.vyrobeno v Číně.To drážkování na rajčata to nemá chybu.Opravdu stačí na ně levná kudla.

Napsal 01 črc 2018 10:03
od Mudr.Lant
mowla ;)
"fuj" - škubání rajčat zubatým nožem - odsuzuju zbytečné poškozování suroviny, ne chuť...
Victorinox - ano - ale i s Victorinoxem je trhání rajčat zubatým ostřím barbarstvím...
;)
Kup si ten nůž...a budeš s nim řezat i podrážky. Kdo nezkusil, nevěří. Koukni na dabačovou odpověď.

Napsal 01 črc 2018 10:10
od mowla
Mudr.Lant Kup si ten nůž...a budeš s nim řezat i podrážky. Kdo nezkusil, nevěří. Koukni na dabačovou odpověď.
Na podrážky mám jiné...
;)
V kychyni se mi ponejvíce vyskytují Mikov (nikoli drahé, přesto slušné nože), pak BergHOFF a WMF. Ale 'kupodivu' mi velmi dobře slouží i filetovací nůž z IKEA...
Všechny stačí jednou za čas dobře naostřit...
:lol:

Napsal 01 črc 2018 10:10
od mowla
Mudr.Lant Kup si ten nůž...a budeš s nim řezat i podrážky. Kdo nezkusil, nevěří. Koukni na dabačovou odpověď.
Na podrážky mám jiné...
;)
V kychyni se mi ponejvíce vyskytují Mikov (nikoli drahé, přesto slušné nože), pak BergHOFF a WMF. Ale 'kupodivu' mi velmi dobře slouží i filetovací nůž z IKEA...
Všechny stačí jednou za čas dobře naostřit...
:lol:

Napsal 01 črc 2018 10:10
od mowla
Mudr.Lant Kup si ten nůž...a budeš s nim řezat i podrážky. Kdo nezkusil, nevěří. Koukni na dabačovou odpověď.
Na podrážky mám jiné...
;)
V kychyni se mi ponejvíce vyskytují Mikov (nikoli drahé, přesto slušné nože), pak BergHOFF a WMF. Ale 'kupodivu' mi velmi dobře slouží i filetovací nůž z IKEA...
Všechny stačí jednou za čas dobře naostřit...
:lol:

Napsal 01 črc 2018 10:13
od Mudr.Lant
mowla Na podrážky mám jiné...
;)
V kychyni se mi ponejvíce vyskytují Mikov (nikoli drahé, přesto slušné nože), pak BergHOFF a WMF. Ale 'kupodivu' mi velmi dobře slouží i filetovací nůž z IKEA...
Všechny stačí jednou za čas dobře naostřit...
:lol:
... a ten můj na rajčata je bez údržbový, stačí otřít šťávu z tomata.