Stránka 1 z 1

Proč je maso z udírny kyselé?

Napsal 03 črc 2018 06:16
od PETR
Co může způsobovat to, že je maso z udírny kyselé?

Napsal 03 črc 2018 06:32
od mowla
a) špatně naložené - zkyslo (v tom případě před uzením muselo i 'pěkně' smrdět), vyhoď to
b) špatně uzené - kyselost způsobuje dehet a kyselina octová vzniklé destilací dřeva (v podstatě jde o to, že dřevo mělo při 'hoření' velmi málo kyslíku, takže namísto doutnání destilovalo), těžko říct zda jde jen o senzorickou vadu anebo je maso taky na vyhození

Napsal 03 črc 2018 07:03
od Mudr.Lant
Maso je kyselé a krásně čerňoučké, že jo?! Kyselost z nakládání masa bych vyloučil, aspoň jsem se s tím nesetkal. Dalších z příčin, které uvedl mowla je ta, že udírna se nepředehřála a tím se neodstranila veškerá vlhkost a také se stává, že někdo nepoužívá horní odtah kouře, který takto koluje v udírně. Pokud máš dobře vyschlé dřevo, neřešil bych nějaké namáčení.

Napsal 03 črc 2018 07:40
od PETR
Udírna opravdu předehřátá nebyla.

Napsal 03 črc 2018 08:57
od dabač
Z toho si nic nedělej.Já když začínal tak jsem nebyl odborníky poučen a tak jsem zmršil 30 kg masa.Ani pes to nežral.Jak píše movla dřevo destilovalo a při tom dehtovalo.Ještě varováním by ti mělo při uzení být že se z udírny valí šedo zelený kouř a kouř nevoní ale kysele smrdí.I když horní v rstvu masa ořežeš tak to stejně už je prakticky na vyhození.

Re: Proč je maso z udírny kyselé?jak tomu predejit

Napsal 30 pro 2022 15:18
od Zbyněk
Jak tomu předejít aby nebylo kyselé