Stránka 1 z 1

Dá se udit na čerstvé bříze?

Napsal 15 črc 2018 19:04
od Ilona
Můžu udit maso na bříze kterou právě uříznu že stromu?

Napsal 16 črc 2018 08:22
od Jan z Rokycan1
Můžeš, ale raději to ani nezkoušej. Dřevo na uzení musí být přiměřeně "vyzrálé", což "živé" dřevo z čerstvě poražené břízy zaručeně není. Udit to nebude, maximálně se ti povede totálně zkazit jinak dobré maso.

Napsal 16 črc 2018 08:42
od Mudr.Lant
Ilona Můžu udit maso na bříze kterou právě uříznu že stromu?
Dá se ještě jinak uříznout břízu než ze stromu? :shock:
Každé vhodné dřevo k uzení musí být vyschlé, nejlépe dva roky a výš. Čerstvým dřevem znehodnotíš výrobky.