Stránka 1 z 1

Jak uvařit dobrý kančí guláš?

Napsal 18 črc 2018 08:52
od Petrísek
Nechci lovit recepty vyhledávačem, to není záruka, že to bude dobré. ;) Co máte vyzkoušeno? Mám kus masa z kýty. Mám to připravit stejně jako vepřový guláš?

Napsal 18 črc 2018 09:03
od mowla
Naprosto stejně - jen do koření přidej (podle chuti, jalovcové bobule či rozmarýnovou větvičku).
Jen - netuším jaký "kus masa" máš - pokud je příliš libové, přidej v cca stejné hmotnosti vepřové nožičky (kvůli kolagenu a tuku) - i kdyby jen vyvařit (i když - to je taky dobrota ;))...

Napsal 18 črc 2018 09:42
od Petrísek
Děkuji, jdu vařit. Sám netuším jaký kousek masa z kýty mám. Vím jen, že je to kančí kýta. ;)

Napsal 18 črc 2018 09:46
od mowla
Petrísek Děkuji, jdu vařit. Sám netuším jaký kousek masa z kýty mám. Vím jen, že je to kančí kýta. ;)
Snad poznáš, zda je to kousek libový anebo včetně svalových úponů...
;)

Napsal 18 črc 2018 10:32
od Mudr.Lant
Petrísek Děkuji, jdu vařit. Sám netuším jaký kousek masa z kýty mám. Vím jen, že je to kančí kýta. ;)
Je - li kýta vykostěná, tedy řeznicky (kuchyňsky) upravená, je také připravená ke kuchyňské úpravě.
Ale kýta není až tak vhodná na guláš, ale pokud přidáš na proužky nakrájenou uzenou slaninku, nic tím nezkazíš.