Stránka 1 z 1

Zkoušel jste někdo udit na uhlí?

Napsal 18 črc 2018 14:08
od Radek
Zkoušel jste někdo udit na uhlí? Místo dřeva dát do udírny dřevěné uhlí.

Napsal 18 črc 2018 14:35
od mowla
Pokud namísto dřeva použiješ dřevěné uhlí, můžeš maso vysušit, ale rozhodně ne vyudit...
:lol:
Podobně maso nevyudíš, použiješ-li namísto ohně/kouře třeba infrazářič...

Napsal 18 črc 2018 14:48
od Radek
Tak to zkoušet nebudu :-) dík Mowlo

Napsal 18 črc 2018 14:55
od mowla
Radek Tak to zkoušet nebudu :-) dík Mowlo
Nemáš zač...
;)

Napsal 18 črc 2018 16:25
od Mudr.Lant
Radek Tak to zkoušet nebudu :-) dík Mowlo
Nesmíš se chytat hned první odpovědi, a ještě k tomu nepravdivé.
Představ si, že i na dřevěném uhlí se udí, ale je to speciální uhlí, na naše podmínky docela drahé.

Napsal 18 črc 2018 16:44
od mowla
Mudr.Lant Nesmíš se chytat hned první odpovědi, a ještě k tomu nepravdivé.
Představ si, že i na dřevěném uhlí se udí, ale je to speciální uhlí, na naše podmínky docela drahé.
Prosím informace. ..
Neznám. ..
;)

Napsal 18 črc 2018 18:24
od Mudr.Lant
mowla Prosím informace. ..
Neznám. ..
;)
www.quebracho.cz

Napsal 18 črc 2018 18:36
od mowla
Tak to's někde na netu našel a nevyzkoušel...
Sorry...
:lol:
Kebrač (QueBracho - neboli železný strom; nejde o překlad) pochází z Amazonie, má velice tvrdé a houževnaté a i těžké dřevo (syrový má hustotu vyšší, než 1 - ve vodě se potopí). S vysokým podílem třísloviny.
;)
K uzení je vhodný asitak jako náš čerstvě pokácený dub - tedy vůbec...
:lol:
A - ano - existují výrobky z jeho dřeva (to dřevo je v průmyslu velmi žádáno - pevné, tvrdé, nekoroduje, nekřenčí...), leč - zbývají okrojky a piliny - a ty (odpad) jsou zpracovávány na něco, co lze prodat nepříliš vzdělaným, zato bohatým lidem... Jako vzácnost...
:lol: :lol: :lol:

"Nenech prchlivosti cloumat svým majestátem" - kup si pytel těchto odpadků, vyuď várku - a s ruční pilkou vyrazíš do okolních lesů zpracovávat nálety habrů na uzení v příštích letech...
___
Tímto uvádím na pravou míru tvé nařčení - "a ještě k tomu nepravdivé."...
:lol: :lol: :lol:

Napsal 18 črc 2018 18:42
od Mudr.Lant
mowla Tak to's někde na netu našel a nevyzkoušel...
Sorry...
:lol:
Kebrač (QueBracho - neboli železný strom; nejde o překlad) pochází z Amazonie, má velice tvrdé a houževnaté a i těžké dřevo (syrový má hustotu vyšší, než 1 - ve vodě se potopí). S vysokým podílem třísloviny.
;)
K uzení je vhodný asitak jako náš čerstvě pokácený dub - tedy vůbec...
:lol:
A - ano - existují výrobky z jeho dřeva (to dřevo je v průmyslu velmi žádáno - pevné, tvrdé, nekoroduje, nekřenčí...), leč - zbývají okrojky a piliny - a ty (odpad) jsou zpracovávány na něco, co lze prodat nepříliš vzdělaným, zato bohatým lidem... Jako vzácnost...
:lol: :lol: :lol:

"Nenech prchlivosti cloumat svým majestátem" - kup si pytel těchto odpadků, vyuď várku - a s ruční pilkou vyrazíš do okolních lesů zpracovávat nálety habrů na uzení v příštích letech...
___
Tímto uvádím na pravou míru tvé nařčení - "a ještě k tomu nepravdivé."...
:lol: :lol: :lol:
Vsadím se, že si se ani nepokoušel maso takto udit, a tvrdíš, že to nejde. Zajdi si v Praze do nějaké nóbl pajzy, objednej si něco, co se dá udit na dřevěném uhlí a potom porovnávej.

Napsal 18 črc 2018 18:51
od mowla
Mudr.Lant Vsadím se, že si se ani nepokoušel maso takto udit, a tvrdíš, že to nejde. Zajdi si v Praze do nějaké nóbl pajzy, objednej si něco, co se dá udit na dřevěném uhlí a potom porovnávej.
___
Doktore...
Doktore - o tomto otázka není...
___
KeBrač není k uzení vhodný - to ti potvrdí každej indián z amazonie (možná, že každý prodejce odpadu odkudkoli se ti bude snažit ten jím právě prodávaný vnutit jako k uzení nejvhodnější) - zajeď si na nějakou hořící skládku komunálního odpadu v bezprostředním okolí a upeč si tam špekáček...
___
Nech toho...!?!
___________________________
Pajzly v Praze a okolí znám - tedy, ne všechny a ne naprosto důkladně - je mi vcelku jedno, kam na jídlo nejít.
Znám pár takových, kam mohu na večeři či oběd pozvat i vysloveného fajnšmekra - a nebudu se, poté, muset stydět...
Ale to s tím také nesouvisí...

Napsal 18 črc 2018 19:06
od dabač
Nechci se zaplést do diskuze ale udit na uhlí je blbost.To že získá maso určité aroma prosím ale udit to ne.Když budeš péct kuře na rožni a budeš mít břízu tak to maso získá také příjemné aroma.