Můžou se mrazit zelené fazolky?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.


Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 25 črc 2018 10:05

Otázkou je, co s nimi chceš dělat po rozmrazení...
;)
Pro tepelné zpracování je to jedno (a to i pro mnou oblíbené jen spaření a přelití smetanou či dipem).
Do syrového salátu to ovšem není to 'pravé ořechové' zmrazením popraskají buňky v zelenině a ta je po rozmražení měkčí (slováci mají krásný termín - "mľandravá").
;)

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 25 črc 2018 10:23

Jistě, i fazolky se dají zmrazit zelené, jen je musíš trošku upravit tak, že je budeš blanšírovat ve vroucí vodě po dobu asi 3 minutu. Potom je zchladíš nejlépe ve vodě s ledem, necháš dobře okapat a zamrazíš. Po rozmrazení je klasicky úpravíš.

Líba

Nový příspěvek od Líba » 25 črc 2018 10:27

Díky, jdu je připravit.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 25 črc 2018 10:29

Líba Díky, jdu je připravit.
Ještě než je připravíš, musí být čerstvé, odstraněné konce a stopky.


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek