Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
-
Líba
Nový příspěvek
od Líba » 25 črc 2018 09:51
Mám jich letos hodně, už nevím co s nimi.
-
mowla
- člen
- Příspěvků 6210
- Registrován 13 črc 2017 16:26
Nový příspěvek
od mowla » 25 črc 2018 10:05
Otázkou je, co s nimi chceš dělat po rozmrazení...

Pro tepelné zpracování je to jedno (a to i pro mnou oblíbené jen spaření a přelití smetanou či dipem).
Do syrového salátu to ovšem není to 'pravé ořechové' zmrazením popraskají buňky v zelenině a ta je po rozmražení měkčí (slováci mají krásný termín - "mľandravá").

-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 25 črc 2018 10:23
Jistě, i fazolky se dají zmrazit zelené, jen je musíš trošku upravit tak, že je budeš blanšírovat ve vroucí vodě po dobu asi 3 minutu. Potom je zchladíš nejlépe ve vodě s ledem, necháš dobře okapat a zamrazíš. Po rozmrazení je klasicky úpravíš.
-
Líba
Nový příspěvek
od Líba » 25 črc 2018 10:27
Díky, jdu je připravit.
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 25 črc 2018 10:29
Líba Díky, jdu je připravit.
Ještě než je připravíš, musí být čerstvé, odstraněné konce a stopky.
-
-
- 4 Příspěvků
- 1652 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Borek
29 zář 2016 11:14
-
-
- 2 Příspěvků
- 1469 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Čertík
26 čer 2017 08:55
-
-
- 6 Příspěvků
- 1182 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Mudr.Lant
15 kvě 2018 20:52
-
-
- 2 Příspěvků
- 1351 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Paulie
10 kvě 2016 19:50
-
-
- 1 Příspěvků
- 1033 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Paulie
16 črc 2016 13:18