Stránka 1 z 1
Můžou se mrazit zelené fazolky?
Napsal 25 črc 2018 09:51
od Líba
Mám jich letos hodně, už nevím co s nimi.
Napsal 25 črc 2018 10:05
od mowla
Otázkou je, co s nimi chceš dělat po rozmrazení...

Pro tepelné zpracování je to jedno (a to i pro mnou oblíbené jen spaření a přelití smetanou či dipem).
Do syrového salátu to ovšem není to 'pravé ořechové' zmrazením popraskají buňky v zelenině a ta je po rozmražení měkčí (slováci mají krásný termín - "mľandravá").

Napsal 25 črc 2018 10:23
od Mudr.Lant
Jistě, i fazolky se dají zmrazit zelené, jen je musíš trošku upravit tak, že je budeš blanšírovat ve vroucí vodě po dobu asi 3 minutu. Potom je zchladíš nejlépe ve vodě s ledem, necháš dobře okapat a zamrazíš. Po rozmrazení je klasicky úpravíš.
Napsal 25 črc 2018 10:27
od Líba
Díky, jdu je připravit.
Napsal 25 črc 2018 10:29
od Mudr.Lant
Líba Díky, jdu je připravit.
Ještě než je připravíš, musí být čerstvé, odstraněné konce a stopky.