Stránka 1 z 1

Odkůrovat třešeň do udírny?

Napsal 27 črc 2018 09:56
od Pozorovatel
Odkůrovat třešeň do udírny? A je to třešeň?

Napsal 27 črc 2018 12:28
od mowla
Třešeň není příliš vhodna na uzení, leda snad krátkodobé.
A určíte odkornit...
;)
A jo - to na fotce pravděpodobně třešeň je.

Napsal 27 črc 2018 12:33
od Pozorovatel
Dík moc a ještě se zeptám proč není vhodná? Bude to mít špatnou chuť?

Napsal 27 črc 2018 12:50
od mowla
Pozorovatel Dík moc a ještě se zeptám proč není vhodná? Bude to mít špatnou chuť?
Třešeň obsahuje příliš mnoho 'pryskyrice' - uzené by bylo kysele az horke. ..

Napsal 27 črc 2018 13:05
od Pozorovatel
mowla Třešeň obsahuje příliš mnoho 'pryskyrice' - uzené by bylo kysele az horke. ..
Díky moc za vysvětlení

Napsal 27 črc 2018 13:10
od mowla
Nemáš zač. ..
;)

Napsal 27 črc 2018 16:05
od Mudr.Lant
Každé dřevo, které je vhodné k uzení by se mělo zbavit kůry, protože někdy kmen může být napadený podkorním hmyzem. Co se týká uzení třešní, tak to je sporné. Někdo říká, že udí třešní celý čas, někdo v průběhu a někdo na konec uzení, ale nemám s tím zkušenosti. Jo, ze švestkou to ano, ale jen krátce ke konci uzení.