Stránka 1 z 1
Uvaří se rýže v troubě i bez pokličky?
Napsal 05 srp 2018 15:04
od Agata 3333
Zdravíčko. Četla jsem hodně receptů o vaření rýže v troubě ve skleněném pekáčku. Co když ale na něj nemám poklici? Uvaří se rýže i když dám přes skleněný pekáč alobal?
Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a proto je doporučuji.

Napsal 05 srp 2018 15:09
od mowla
'Uvaří' se i bez zakrytí - ale spotřebuješ daleko více vody - protože se ti odpaří...

Ale jo - alobal na zakrytí pekáčku stačí.
Napsal 05 srp 2018 18:33
od Agata 3333
Má se ta rýže péct na 220 stupňů 30 minut. Mám tam nalít studenou nebo vařící vodu?
Napsal 05 srp 2018 18:47
od mowla
Agata 3333 Má se ta rýže péct na 220 stupňů 30 minut. Mám tam nalít studenou nebo vařící vodu?
Já myslel, že máš recept...
Vždycky se začíná vařit ze studené vody...

Ovšem - jak dlouho???
To nikdo neví - primárně podle toho, kolik rýže to bude.
___
Prostě po těch 25 - 30 minutách rýži ochutnej...

Napsal 05 srp 2018 18:49
od Agata 3333
mowla Já myslel, že máš recept...
Vždycky se začíná vařit ze studené vody...

Ovšem - jak dlouho???
To nikdo neví - primárně podle toho, kolik rýže to bude.
___
Prostě po těch 25 - 30 minutách rýži ochutnej...

Recept samozřejmě mám ale nepíšou jestli je to ze studené vody a nebo tam nalít vařící vodu.
http://www.varilamysicka.cz/zdrave-rece ... %20priloha
Napsal 05 srp 2018 18:59
od mowla

OK - vždycky se vaří ze studené - není-li uvedeno jinak.

Napsal 05 srp 2018 19:05
od Mudr.Lant
Neznám takový způsob přípravy rýže. U nás buď v tlakáči, v nouzi ve varných sáčcích.
Napsal 05 srp 2018 19:08
od Agata 3333
mowla 
OK - vždycky se vaří ze studené - není-li uvedeno jinak.

Jdu to zkusit ale nevěřím tomu že se za 30 minut uvaří ze studené vody. Za 30 minut teprve začne ta voda podle mě v troubě vařit. :-)
Napsal 05 srp 2018 19:15
od mowla
Agata 3333 Jdu to zkusit ale nevěřím tomu že se za 30 minut uvaří ze studené vody. Za 30 minut teprve začne ta voda podle mě v troubě vařit. :-)
Já tedy vařím rýži zásadně v kastrolu - ale nikdy to netrvá 30 minut (vařím dvě, max. čtyři porce), nechávám ji dojít v peřinách.

Takže - nemám vyzkoušeno, ale ve vyhřáté troubě na 220° C - podle mne - bude určitě vřít dřív, než za 30 minut.
Koneckonců - ve skle to můžeš okýnkem kontrolovat - a - případně, po ochutnání nechat dodělat.

Napsal 05 srp 2018 19:47
od Agata 3333
mowla Já tedy vařím rýži zásadně v kastrolu - ale nikdy to netrvá 30 minut (vařím dvě, max. čtyři porce), nechávám ji dojít v peřinách.

Takže - nemám vyzkoušeno, ale ve vyhřáté troubě na 220° C - podle mne - bude určitě vřít dřív, než za 30 minut.
Koneckonců - ve skle to můžeš okýnkem kontrolovat - a - případně, po ochutnání nechat dodělat.

Díky za odpověď. Po dopečení ještě napíši jak to dopadlo kdyby to někdo hledal.
Napsal 06 srp 2018 07:49
od Agata 3333
Airy Určitě napiš. Mě to také zajímá.
Zkusila jsem zalít rýži studenou vodou a vložila do rozehřáté trouby na 230 stupňů. Voda se vyvařila až za 50 minut. Mezitím se rýže rozvařila. Příště to zkusím s vařící vodou a bude to. Jak se vložila rýže do studené vody tak než začala vařit tak z ní bylo bláto.
Napsal 06 srp 2018 08:08
od mowla
Agata 3333 Zkusila jsem zalít rýži studenou vodou a vložila do rozehřáté trouby na 230 stupňů. Voda se vyvařila až za 50 minut. Mezitím se rýže rozvařila. Příště to zkusím s vařící vodou a bude to. Jak se vložila rýže do studené vody tak než začala vařit tak z ní bylo bláto.
To vypadá na příliš mnoho vody vůči množství rýže - jiný důvod si neumím představit...

No - každopádně budu i nadále vařit rýži v kastrolu...

Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a proto je doporučuji.