Stránka 1 z 1

Co s nezralýma rajčatama?

Napsal 09 srp 2018 20:51
od Vonásková
U nás se přehnal vichr a všechny tyčové rajčata to zlomilo.Zůstalo velké množství zelených rajčat.Jde to nějak zužitkovat?Je mi to škoda vyhodit.

Napsal 10 srp 2018 07:20
od Ann
Zelená rajčátka nechávám na okně dozrát. Dozrají i ty maličké, které nestačily dorůst.

Napsal 10 srp 2018 09:07
od Vonásková
Já myslela nějak je zavařit.Mám jich opravdu mnoho a nestíhala bych je zkonzumovat až by uzrála.

Napsal 10 srp 2018 09:28
od Ann
Zelená rajčata jsou jedovatá, obsahují solanin. Někdo je opravdu nakládá a snad ti dá i recept. Já bych je nejedla.

Napsal 10 srp 2018 09:52
od Mudr.Lant
Ann Zelená rajčata jsou jedovatá, obsahují solanin. Někdo je opravdu nakládá a snad ti dá i recept. Já bych je nejedla.
Nejsi sama, kdo to říká, ale na netu je tolik receptů a podle jednoho děláme zavařený salát několik let. On ten obávaný solanin se zavařením a kvašením sníží, že pokud nesníš salátu více než deset deka denně, na zdraví to neubere ani nepřidá. Jen by ho děti neměli jíst - pro sichr.
Chcete někdo recept?

Napsal 10 srp 2018 12:43
od mowla
Vonásková U nás se přehnal vichr a všechny tyčové rajčata to zlomilo.Zůstalo velké množství zelených rajčat.Jde to nějak zužitkovat?Je mi to škoda vyhodit.
Zelena rajčata zavaruju podobne, jako okurky...
Jen přidávám feferonku - a je to veliká delikatesa.
;)