Stránka 1 z 1

Konzumovat nať z ředkviček?

Napsal 14 srp 2018 11:25
od Volkov
Dobrý den jíte i tu nať ředkviček? Myslím ty listy?

Napsal 14 srp 2018 11:42
od Ann
Listy z ředkviček jsou jedlé, ale nemají skoro žádnou chuť. Já je nejím, ale můžeš je přidávat do salátů.

Napsal 14 srp 2018 12:39
od Mudr.Lant
Nať nechtějí ani králíci žrát a proč by je měl jíst člověk?

Re: Konzumovat nať z ředkviček?

Napsal 03 čer 2019 15:25
od Berča
Volkov
14 srp 2018 11:25
Dobrý den jíte i tu nať ředkviček? Myslím ty listy?
Z čerstvých listů se dá udělat dobrá krémová polévka : Oloupané brambory nakrájené na kostky uvařit s listy od ředkviček a mrkví, osolit podle chuti. Po uvaření, rozmixovat a posypat osmahlou houstičkou (jako u hrachové polévky). Na talíř dát na polévku kousek másla (pokud jsme již nedali do hrnce). Brambor tolik, aby byla polévka po rozmixování krémová. Polévka má sice "zajímavou" zelenou barvu, ale je chutná.