Zdravím všechny ve spolek.
Zajímám se o to, co je příčinou rozdílného růstu popínavých růží. Vloni jsem zasadil dvě popínavé růže, jedna vzešla, ta druhá uschla, ale letos jsem ji nahradil jinou, která už měla květy a už růstem dohonila i tu loňskou. To není ten problém...ten je, že jsem zasadil letos i další popínavou růži, ale na jiné stanoviště, tedy do polostínu a tak růže je už vysoká okolo metru, je pěkně rostlá, ale ty dvě ostatní jsou na celodenním slunci, menšího vzrůstu a tak se ptám: Může být problém ve stanovišti?
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a proto je doporučuji.
Proč je rozdílný růst růží?
Já vidím problém hlavně v letošním suchu. Zem v polostínu není tak vyprahlá jako na sluníčku, proto se té jedné lépe daří. Růže obvykle žádnou zálivku nepotřebují, letos ale ano. Usychá všechno i ty nejodolnější keře. Co se týká kvality zeminy, růže rostou v každé půdě v tom problém nebude.
U nás už má svěšené listy i 30 let starý ořech. Všechno vykvetlo dříve a rychle odkvetlo. Nyní už příroda vypadá jako na podzim. Rostliny shazují listí, aby si udržely vláhu a sílu v kořenech na přežití pro příští rok.
U nás už má svěšené listy i 30 let starý ořech. Všechno vykvetlo dříve a rychle odkvetlo. Nyní už příroda vypadá jako na podzim. Rostliny shazují listí, aby si udržely vláhu a sílu v kořenech na přežití pro příští rok.
Nechám na tvé radě a děkuji.Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.Ann Ne, na podzim není dobré hnojit. Až na jaře, letos už jim dopřej odpočinek. Někdy to trvá dlouho, než si rostliny zvyknou na nové stanoviště a pořádně se "rozjedou".