Stránka 1 z 1

Jak napodobit šlehačku ve spreji?

Napsal 09 kvě 2016 06:08
od Jaruna
Dětem celkem chutná šlehačka ve spreji, ale já bych radši přešla na něco s nižším počtem konzervantů. Jak vyrobit domácí šlehačku s chutí podobnou té ve spreji? Děkuji

Napsal 09 kvě 2016 06:38
od prasák
Na domácí šlehačku potřebuješ 10 gramů másla, půl litru mléka, 20 gramů tuhého rostlinného tuku a dva žloutky. Vše dáš do hrnce a zahříváš. Než směs začne vařit tak ji sundáš z plamene a necháš úplně vychladnout. Poté ji vyšlehej a dej do lednice.

Napsal 09 kvě 2016 06:41
od Jitule
Dobrý recept. Před podáváním ji po vyndání z lednice doporučuji ještě našlehat . Provzdušní se tak a bude bezvadná.

Napsal 09 kvě 2016 06:55
od Jaruna
prasák Na domácí šlehačku potřebuješ 10 gramů másla, půl litru mléka, 20 gramů tuhého rostlinného tuku a dva žloutky. Vše dáš do hrnce a zahříváš. Než směs začne vařit tak ji sundáš z plamene a necháš úplně vychladnout. Poté ji vyšlehej a dej do lednice.
Díky za recept. Určitě zkusím. Jaruna ;)

Napsal 09 kvě 2016 06:56
od prasák
Není zač. Hlavní je aby byla směs před šleháním zcela vychladlá. Jinak šlehačku neušleháš.