Dobrý den,
Říkáte doma dětem přezdívkou a nebo jejich vlastním jménem?
Říkat doma dítěti přezdívkou nebo jménem?
Re: Říkat doma dítěti přezdívkou nebo jménem?
Dětem jsme říkali vždy jménem. Ovšem kdysi jsem znal rodinu, ve které říkali dceři "Hade" a nebylo to myšleno hanlivě. Prostě to byla přezdívka.
Re: Říkat doma dítěti přezdívkou nebo jménem?
Mám tři děti ( nyní už dospělé a mají své děti).
Nikdy jsme dětem nedávali přezdívku a oslovovali jsme je zásadně jménem.Vnoučata také naše děti oslovují jménem.
Myslím, že přezdívka by se neměla dávat, protože pak ve škole je buď sami děti oslovují touto přezdívkou nebo se jim pak smějí.Vše zažité když jsem já chodil do školy.
A jak se to dovědí ostatní děti?
Každé dítě má kamarády, kteří za nim přijdou domů.Vy na své dítě zavoláte přezdívkou, kamarádi se toho chytnou a pak v kolektivu také začnou říkat přezdívkou a nebo to sami pak řeknou dalším dětem.
Nikdy jsme dětem nedávali přezdívku a oslovovali jsme je zásadně jménem.Vnoučata také naše děti oslovují jménem.
Myslím, že přezdívka by se neměla dávat, protože pak ve škole je buď sami děti oslovují touto přezdívkou nebo se jim pak smějí.Vše zažité když jsem já chodil do školy.
A jak se to dovědí ostatní děti?
Každé dítě má kamarády, kteří za nim přijdou domů.Vy na své dítě zavoláte přezdívkou, kamarádi se toho chytnou a pak v kolektivu také začnou říkat přezdívkou a nebo to sami pak řeknou dalším dětem.
-
- Podobná témata
- Poslední příspěvek