Proč namáčet luštěniny ?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Bohumír

Proč namáčet luštěniny ?

Nový příspěvek od Bohumír » 13 čer 2016 13:05

K čemu je dobré namáčet luštěniny ? A do jak teplé vody se namáčejí ?




Uživatelský avatar
prasák
člen
Příspěvků 891
Registrován 20 bře 2016 07:30

Nový příspěvek od prasák » 13 čer 2016 14:33

Zkrátí se tak doba jejich vaření. Namáčejí se do studené vody ideálně 10 - 15 stupňů.

Uživatelský avatar
Čertík
člen
Příspěvků 2691
Registrován 20 úno 2016 08:35

Nový příspěvek od Čertík » 13 čer 2016 14:48

Pokud je necháš namočené přes noc, budeš je druhý den vařit třeba o půl hodiny méně.

Uživatelský avatar
Sova
člen
Příspěvků 841
Registrován 13 čer 2016 10:37

Nový příspěvek od Sova » 13 čer 2016 14:49

Záleží na každém. Já je třeba nikdy nenamáčím protože na to vždy zapomenu a uvaří se stejně. :)


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek