Jak doma uvařit pstruha ?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Zita

Jak doma uvařit pstruha ?

Nový příspěvek od Zita » 29 čer 2016 19:25

Dostala jsem dva už vykuchné pstruhy. Jak je doma uvařit nebo upéct ? Nemám s tím žádnou zkušenost. Děkuji Zita




dabac

Nový příspěvek od dabac » 29 čer 2016 20:15

Vařit pstruha by byl hřích.Osobně mám rád pstruha smaženého.Např.lehce osolit,okořenit dle chuti máznout bílkem a obalit v hladké mouce.Potom smažit do zlatova.Jinak předpokládám na netu bude hafo receptů.

Zita

Nový příspěvek od Zita » 29 čer 2016 20:24

To zní dobře, ale proč se dává ten bílek ? Možná se ptám blbě ale jsem začínající kuchařka.

dabac

Nový příspěvek od dabac » 29 čer 2016 20:32

Ten má tu funkci že při smažení se uvolňuje z ryby voda a těstíčko by odpadlo.Je to jako u trojobalu u řízku.Jinak se pstruh může smažit také v troj obalu.To znamená obalit v mouce vyválet v rozmíchaném vejci a vyválet ve strouhance a smažit.Ale můžeš jej obalit jenom v té mouce ale prudce jej osmažit.

Zita

Nový příspěvek od Zita » 29 čer 2016 20:34

Děkuji za vysvětlení.


Uživatelský avatar
Jitule
člen
Příspěvků 1592
Registrován 20 bře 2016 07:27

Nový příspěvek od Jitule » 29 čer 2016 20:37

Taky přidám jeden recept. Někdo třeba neuznává vaření v alobalu ale mě to tak chutnalo. Pstruha jenom lehce osolit a vložit do něj plátky citronu. Vložit kostičku másla a zabalit do alobalu. Pozvolna péct v troubě. Minule jsem přidala i malilinko tymiánu a bylo to super.

Znáte to sto lidí, sto chutí. ;)


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek