Stránka 1 z 1

Kam pověsit lovecký salám ?

Napsal 05 črc 2016 07:33
od Daniel
Dostal jsem přejetej neboli lovecký salám. Má provázek tak mi napadlo ho někam pověsit. Nezkazí se ale než ho za několik dní sním když nebude v lednici ?

Napsal 05 črc 2016 07:58
od Čertík
Už bývá přes den dost teplo. Jedinou jistotu že ti nebude po něm špatně budeš mít když ho dáš do chladničky.

Napsal 05 črc 2016 08:36
od dabac
lovečák se vám nezkazí když bude ve špajzu pověšen.Podstata je ale aby byl na vzdušném místě.Jediné co se vám stane že bude vysychat a pokud bude teplota okolí cca více jak 15 st tak z něj může odkapávat tuk.Lovečák je salám fermentovaný čili trvanlivý a za týden se vám rozhodně nezkazí.Naopak zraje a podle mne je chutnější než čerstvě koupený.

Napsal 05 črc 2016 08:38
od Daniel
A má se obalit do mouky ? Dělalo se to tak dříve ne ?

Napsal 05 črc 2016 08:47
od dabac
to vážně slyším poprvé.Možná se to někde dělalo ale opravdu to není potřeba.U toho lovečáku je potřeba sundat ten igelit ve kterém je zabalen aby k vlastní slupce salámu mohl vzduch a salám se nezapařil.

Napsal 05 črc 2016 08:50
od Daniel
Dobře děkuji za vysvětlení. Pěkný den přeji