Přidat brambory do zelňačky hned?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Vlasta Černý

Přidat brambory do zelňačky hned?

Nový příspěvek od Vlasta Černý » 31 srp 2016 14:15

Vařím bramboračku z čerstvého zelí. Mám přidat brambory hned se zelím nebo až dýl?




Uživatelský avatar
Čertík
člen
Příspěvků 2691
Registrován 20 úno 2016 08:35

Nový příspěvek od Čertík » 31 srp 2016 14:18

Čerstvé zelí potřebuje povařit trochu déle. Můžeš je přidat třeba po 15 minutách. Nebudou pak rozvařené.

Uživatelský avatar
prasák
člen
Příspěvků 891
Registrován 20 bře 2016 07:30

Nový příspěvek od prasák » 31 srp 2016 14:21

Hlavně přidej ocet až ke konci vaření. Jinak budou brambory na povrchu zatvrdlé.

Vlasta Černý

Nový příspěvek od Vlasta Černý » 31 srp 2016 14:21

Jasně, jasně, a co když budu někdy vařit zelňačku z kyselého zelí? Tak budou brambory tvrdé?

Uživatelský avatar
prasák
člen
Příspěvků 891
Registrován 20 bře 2016 07:30

Nový příspěvek od prasák » 31 srp 2016 14:22

Pokud se vaří hned v kyselé vodě, vaří se brambory zvlášť. Je to lepší, nejsou pak díky octu tvrdé.


Vlasta Černý

Nový příspěvek od Vlasta Černý » 31 srp 2016 14:23

OK, dík za radu :idea:


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek