Stránka 1 z 1

Tmavé fleky v česneku

Napsal 08 zář 2016 20:18
od bernard
Proč když koupím česnek a oloupu tak téměř na každém je tmavý flek ? To mi hned chuť přejde. To je nějaká česneková choroba? Můžu ho použít do jídla? Mám to vyfotit? Nebo víte o co se jedná? Už jsem zkusil všechny obchodní řetězce a je to všude.

Napsal 08 zář 2016 20:32
od Mudr.Lant
Stane se, že takové skvrny jsou i na česneku doma pěstovaném. Pokud stroužek nejeví proces hniloby, stačí tu nevkusnou část vyříznout.

Napsal 08 zář 2016 20:39
od Ralf
Taky to na česneku vídávám, opravdu stačí odkrojit a použít.

Napsal 09 zář 2016 07:45
od Ann
Je to houbová choroba. Určitě ty napadené části vyřízni a vyhoď.

Napsal 09 zář 2016 08:12
od bernard
OK, díky