Stránka 1 z 1

Jak správně odvážit krmnou dávku pro psa?

Napsal 17 zář 2016 12:30
od Ann
Můj pes, proto aby si zachoval svoji váhu a dobrou kondici, by měl dostávat ½ kg masa na den + zeleniny kolik bude chtít. Tím je ale myšlená váha syrového masa a já krmím vařeným. Když uvařím půl kg masa, po uvaření už má mnohem nižší váhu. Jak tedy správně krmit? Mám mu dát půl kg vařeného, nebo odvážit syrové a neřešit , že vařeného bude na váhu méně?

Napsal 18 zář 2016 09:33
od hellnoman
Krmení syrovým masem, barfování, je trochu jiný princip než krmení vařeným. Když bylo myšleno 1/2 kg syrového, tak by měl nejlíp buď dostávat 1/2 kg syrového a nebo možná nechat si doporučit alternativu, pokud na to není vůbec zvyklý. Třeba je někdo odborník a napíše rovnou víc...

Napsal 18 zář 2016 09:52
od Ann
Děkuji za odpověď. Už jsem se bála, že zrovna moje otázka tady zbude jako jediná nezodpovězená. :)
Někdy také syrové dávám, ale můj pes ho moc nemusí, tak o barfu neuvažuji.
Šlo mi spíš o ten váhový rozdíl v mase před uvařením a po něm. Ta hmotnost prostě někam zmizí.
Nemůže to být tím, že když koupím maso pro lidi tak je napumpované vodou, aby víc vážilo? Při vaření voda vyteče a proto mám toho uvařeného méně?
Já to ale až tak neřeším, dávám psovi dávku jen odhadem. Ani sobě neodvažuji potraviny. ;)

Napsal 18 zář 2016 18:42
od Ann
Čistě náhodou dnes, tedy o den později začali tento váhový rozdíl mezi syrovým a vařeným masem řešit odborníci na výživu pro psy na jiných stránkách. Tak jen doplním, ano vařeného masa se opravdu musí dávat víc a doplnit vitamin B, protože ten se varem zničí.