Stránka 1 z 1
Smažení na olivovém oleji
Napsal 29 zář 2016 11:03
od Damien
Je zdravější smažit na olivovém oleji než na normálním? Můžu takto osmažit třeba řízky budou zdravější?
Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a proto je doporučuji.

Napsal 29 zář 2016 15:50
od Ann
Ano olivový olej je nejzdravější, ale smažit na něm řízky tě přijde hodně draho. Vhodnější je přidávat ho nepřepálený třeba do salátů.
Napsal 30 zář 2016 07:51
od Sova
Na řízky určený není. Má i jinou teplotu přepalování než normální olej. Olivový olej bych používala jen za studena a na smažení třeba řepkový či slunečnicový.
Napsal 01 říj 2016 12:09
od Ralf
Olivový olej má svou specifickou chuť. Řízky by opravdu dobré nebyly.
Napsal 01 říj 2016 12:17
od dabač
Nejlepší řízky co se týče chuti jsou smažené na vepřovém sádle.Ty časy kdy se říkalo že to je nezdravé tak to není pravda.Takový rostlinný olej pokud to není čistě řepkový který snese vysoké teploty a nepřepaluje se je daleko škodlivější.Ono už dnes ani neplatí že anti - oxidační doplňky ve stravě jsou to pravé ořechové.Nic se nemá přehánět a člověk se nesmí přežírat živočišnými tuky a sádlo je čistý produkt.Ono platí všeho s mírou no a řízky neděláte každý den.
Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a proto je doporučuji.
