Když porovnáte dnešní ceny a platy a za komunistů bylo dříve levněji potraviny a tak?
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a proto je doporučuji.
Bylo za komunistů levněji?
Řekla bych jak pro koho. Platy byly vyrovnanější, tak na nájemné a potraviny měli všichni a to i důchodci. Dnes třeba pro poslance s jejich příjmy jsou potraviny směšně levné, ale pro pokladní ze supermarketu s příjmem 12 tis. jsou drahé. A důchodci často hladoví, hlavně ty zdravé potraviny si vůbec nemůžou dovolit.
Bylo to tak zvané plánované hospodářství.Řada potrvin byla dotovaná státem a byla směrnice UV a vlády že se musí vyrábět i levné potraviny.Co vím tak třeba z masných výrobků to byly třeba jitrnice, tlačenka měkké salámy a pod.Z masa to byl např.Bůček,přední hovězí nebo kližka.Ale jak říkám byly to potraviny dotované státem.To samé bylo u mléčných výrobků a ostatního zboží denní spotřeby.Na to všechno dohlížel cenový ůřad.Volná tvorba cen nepřipadala v ůvahu.Jestli to bylo lepší je relativní.Každý režim má své klady a zápory.
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.
-
- Podobná témata
- Poslední příspěvek