Stránka 1 z 1
Jaké části prasete je šunka?
Napsal 04 říj 2016 12:49
od René Zoubek
Když si koupím v krému šunku jaká část prasete to je?
Napsal 04 říj 2016 13:42
od dabač
Většinou z kýty ale dá se udělat i z kolena a v podstatě to laik nepozná.
Napsal 04 říj 2016 14:46
od Čertík
Kýta je taková klasika. Je to myslím 90 % šunek co se vyrábí. Domácí šunku jsem dělal také vždy z kýty. Pak jsem ale zapomněl po odjezdu z chaty šunkovar na terase kam jsem ho dal oschnout a už tam po příjezdu nebyl. Teď už šunku nedělám.
Napsal 04 říj 2016 18:18
od René Zoubek
Tak to se mi ulevilo. Bál jsem se že se to dělá z pacek nebo z vepřové hlavy. Kýt je v pohodě tu jím.
Napsal 04 říj 2016 19:04
od Ann
Tak se dívej na složení. Některé šunky mají jen 60% masa a co je v nich to ostatní nevím, to já už dál ani nečtu.