Může člověk žít bez soli?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Dominika20

Může člověk žít bez soli?

Nový příspěvek od Dominika20 » 23 říj 2016 16:02

Když úplně přestanu solit jídlo, můžu s toho mít nějaké zdravotní problémy?

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.




dabač
člen
Příspěvků 2273
Registrován 06 črc 2016 14:10

Nový příspěvek od dabač » 23 říj 2016 18:04

Mám za to že v kupovaných potravinách je soli dost.Nedovedu si ale představit že bych konzumoval např.Klobásu nebo uzené a další třeba vepřo knedlo zelo a nebylo to osolené podotýkám přiměřeně.jinak opravdu moc nesolím.

Dominika20

Nový příspěvek od Dominika20 » 23 říj 2016 18:18

A čím to, že v pravěku lidé jedli jen maso ze zvířat které ulovili a ovoce a bylinky které našli a stejně žili?

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 23 říj 2016 18:34

No, a proto vymřeli. :lol:
Vždyť i tehdy byla sůl ( v moři ), v horninách a Kopčem s Veverčákem taky používali sůl.

Dominika20

Nový příspěvek od Dominika20 » 23 říj 2016 18:56

A oni vymřeli? Vždyť jsme jejich potomci. :lol: Nemyslím si, že pili mořskou vodu, sůl získávali z bylin i masa bíložravců které byliny také žrali. Když si uvařím zeleninu jen tak bez soli, stejně z ní tu slanou chuť cítím. Sůl je v každém chlebu i rohlíku, stejně si myslím, že není třeba sypat si jí ještě víc.


Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 23 říj 2016 19:18

A chutnalo by ti, kdyby chleba, rohlíky, pečené maso...bylo bez soli? To bys jakou přikusovala bylinky, které obsahují sůl? A které to jsou?

Dominika20

Nový příspěvek od Dominika20 » 23 říj 2016 19:32

Zelenina je slaná všechna mimo mrkve, ta je sladká. Slané je i maso vařené bez soli i polévka z něj. Vy kteří jste zvyklý přesolovat to asi nemůžete cítit. Je jen o zvyku. Budete se divit, ale jídlo je dobré i nesolené.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 23 říj 2016 19:38

To bych umřel, a nejen já! ;)

Ann
člen
Příspěvků 6632
Registrován 06 črc 2016 09:33

Nový příspěvek od Ann » 24 říj 2016 09:46

U úporných průjmů a zvracení je samozřejmě sůl nutná, protože zadržuje vodu v těle a tím předchází dehydrataci. Ale naopak se nedoporučuje u onemocnění ledvin, otocích měkkých částí těla, hlavně nohou, nebo při vysokém krevním tlaku. V našich potravinách je opravdu soli dost, přisolování je jen pro zvýšení chutnosti potravin. Ledviny hodně slaným jídlem dostávají zabrat a nutí nás tím více pít, aby se mohly pročistit. Já souhlasím s Dabačem, solit by se mělo jen málo a s mírou.Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek