Stránka 1 z 1

Používat nádobí z hliníku?

Napsal 09 lis 2016 19:09
od Marika Stupková
Mám doma ještě několik hrnců a příborů z hliníku. Ještě v tom někdo vůbec vaří? Nebo už jsem jediná na světě?

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.

Napsal 09 lis 2016 19:13
od Mudr.Lant
Jsou poznatky, že hliníkové nádobí je zdraví škodlivé , ale raději se najím hliníkovým příborem, než si dám mňamku z obchodu. :P
K otázce: Ano, nějaké takové máme ještě v šuplíku.

Napsal 09 lis 2016 19:42
od Čertík
Také doma ještě nějaký hliník v podobě nádobí mám. Hlavně hliníkovou remosku která je stále funkční. Někdo mi říkal že se v ní nesmí dělat zelí nebo něco kyselého. Tak tomu se vyhýbám. Jestli je to ale pravda tak to nevím.

Napsal 09 lis 2016 19:59
od Mudr.Lant
Čertíku, je to pravda. Nádobí i příbor zčerná. Kdysi, to jsem byl ještě mlád, umýval jsem nádobí v sodě a ..., prostě černota.

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.