Stránka 1 z 1
Co se zbytkem křenu?
Napsal 12 lis 2016 11:43
od levandule
Koupila jsem křen ale snědlo se jen část. Co se zbytkem? Jak dlouho vydrží? Mám ho v lednici v igelitovém pytlíku prozatím.
Napsal 12 lis 2016 12:25
od Mudr.Lant
Zapátral jsem v kuchařce od manželky a našel:
Křenová pasta
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
300g křenu, 1dl oleje, 2dl vody, 1 lžíce cukru, 1 lžička soli, 1 lžíce octa
POSTUP PŘÍPRAVY
Očištěný křen se pokrájí na kousky, přidají se ostatní suroviny a vše se rozmixuje v mixéru. Podle délky mixování si zvolíme hrubost nebo jemnost pasty. Plní se do menších skleniček se závitem.
V případě rychlé spotřeby stačí uzavřenou skleničku skladovat v lednici, pro delší skladování doporučuji krátce sterilizovat (cca 10min) a po zavaření otočit dnem vzhůru, aby se víčko lépe zatáhlo.
Tato pasta je vhodná jako přísada do omáček, příloha k pokrmům a masu. Je opravdu moc dobrá, vyzkoušejte - doporučuji.
Napsal 12 lis 2016 12:29
od levandule
Tak to už mám jasno jdu to udělat. Strašně moc děkuji za výborný nápad.
Napsal 12 lis 2016 13:44
od Čertík
To zní hodně dobře. Určitě také vyzkouším. Tato křenová pasta hořčice párky chleba. Taky totiž vždycky nevím co se zbytkem křenu.