Stránka 1 z 1

Hrozí z domácí majonézy salmonelóza?

Napsal 13 lis 2016 18:59
od Hron
Dobrý den. Chtěl bych občas jako ostatní udělat domácí majonézu. Nehrozí ale riziko salmonelózy když použiju vejce a nebudou převařené? Není to risk? Ještě doplním že vejce kupuji v hypermarketu a jsou polská.

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.

Napsal 13 lis 2016 19:12
od Ann
Nechci tě strašit, ale já bych z polských vajec majonézu nedělala.

Napsal 13 lis 2016 19:32
od Mudr.Lant
Ann, snad tomu nevěříš, že jenom polská vejce můžou obsahovat salmonelózu? Asi nevíš, že to je oblbování lidí, že vše, co je s Polska je zdravotně závadné. Tys asi nečetla i druhou stranu, kdy se sal... objevila i v českém mase exportované do Polska, Německa a dalších států EU.
Pravda je, že já beru vejce od soukromníka a strach nemám!Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.