Stránka 1 z 1
zmrzlé brambory použití
Napsal 15 lis 2016 10:22
od Lubka
Dají se ještě v kuchyni použít zmrzlé brambory nebo jsou na vyhození?
Napsal 15 lis 2016 10:29
od Ann
Brambory které přešly mrazem mají sladkou příchuť. Daly by se ještě použít třeba na sladké škubánky, nebo šišky s mákem.
Napsal 15 lis 2016 13:14
od Čertík
Jednou se mi to taky stalo a konzistence brambor se změnila. Kromě právě sladké chuti byl brambor i vodnatý a změnil barvu. Jako přílohové brambory jsou k nepoužití. Ale do těch škubánků proč ne.
Napsal 15 lis 2016 17:26
od dabač
Nad čím bádáte.Vyhodit! Píšete že byly zmrzlé a tak není co řešit.Pokud by vám brambora zesládla při uskladnění okolo 3 stupňů plus a ještě ostupeň méně tak je naděje že se cca po třech týdnech vrátí do původního stavu.
Napsal 15 lis 2016 20:18
od Sova
Já vždy přemrzlé brambory raději vyhodím.
Napsal 15 lis 2016 21:49
od Mudr.Lant
Já přemrzlé a uvařené dával kurám a praseti.
Re: zmrzlé brambory použití
Napsal 24 lis 2024 12:33
od Jarda
Samozřejmě že dají. Maličko změní strukturu, budou nepatrně sladší, ale při troše tolerance se prostě dají lehce sníst. Třeba upečené brambory, bramborové dukáty, hranolky, již upečené se po zamrazení dají jíst bez výrazné změny chuti či kvality. Čím budou mít méně vody, tím méně jim ublíží zamrazení.