Stránka 1 z 1

Vaří se luštěniny v papiňáku?

Napsal 22 lis 2016 15:13
od Simková Lucie
Nebudou luštěniny rozvařené když je budu vařit v papiňáku?

Napsal 22 lis 2016 16:30
od Mudr.Lant
Ano, i v tlakovém hrnci se dají vařit luštěniny, které jsou poměrně dříve uvařeny. Pokud necháš delší dobu vařit luštěniny, rozvařit se můžou, ale ne na úplnou kaši. Musí se ale dát pozor, aby luštěnin nebylo mnoho, protože při vaření nabobtnají, hodně pění a může se stát, že se ucpe bezpečnostní ventil. Takže čočku, hrách nebo fazole vařit ve větším hrnci.

Napsal 23 lis 2016 03:36
od Linhart
Musíš je ale při vaření v papinaku dříve kontrolovat. Jednou jsem měl vařenou čočku za 15 minut.

Napsal 23 lis 2016 07:37
od Ann
K tlakovému hrnci by měli dávat návod ve kterém by byla uvedena přibližná doba vaření různých potravin. Napoprvé to nikdo neví a musí hrnec otevírat a kontrolovat.

Napsal 23 lis 2016 14:44
od Čertík
Na to množství dej opravdu pozor. Taky už jsem jich tam dal jednou moc a pak lítala pěna z papiňáky když zvětšila luštěnina objem.