Stránka 1 z 1
Šlo by udělat šunka z jednoho kusu masa ?
Napsal 24 lis 2016 17:40
od Ulrych
Bylo by technicky možné uvařit tlačenku jen z jednoho kusu masa a ne z malých kousků? Nebo by pak nešla nakrájet či něco podobného. Proč se dělá šunka z malých nakrájených kousků masa.
Napsal 24 lis 2016 19:03
od dabač
Pane vy si protiřečíte.Ptáte se zda jde udělat šunka z jednoho kusu masa a vzápětí píšete o tlačence.Vařená šunka tak zvaně od kosti je z jednoho kusu.Ale tlačenka by nebyla tlačenkou.Tam musí býti ingredience trochu laloku,mleté kůžičky Jedno plecko,také se tam použije celá hlava ,jazyk a samozřejmě koření.Tlačenka z jednoho kusu nelze.
Napsal 24 lis 2016 19:25
od Ulrych
Omlouvám se napsal jsem to špatně, myslel jsem samozřejmě šunku. Tlačenka mi tam nějak vkouzla omylem. To je vlastně pravda že šunka od kosti je z jednoho kusu.
Napsal 25 lis 2016 08:53
od Mudr.Lant
Samozřejmě, že jde udělat šunka z jednoho kusu, která je lahodnější a poctivější než šunka z malých kousků masa, která je v nabídce obchodů. Na takové šunce, která je slisovaná za malých kousků, se nejlépe šidí zákazník. Jsou napíchané různými náhražkami, které nemají nic společného s masem (mouka, škroby, sója, voda...). Pokud si chceš opravdu pochutnat na "pravé domácí šunce", můžeš si ji vyrobit sám. Není to až tak náročné.
Na prvním snímku je drůbeží a na druhém vepřová z celého kusu masa.
drůbeží šunka.jpg
domácí šunka.jpg