Stránka 1 z 1

Strouhanka je cítit zatuchlinou

Napsal 02 pro 2016 15:18
od Gabriela Brno
Prosím o radu. Proč když si namelu strouhanku a obalím v ní řízky zbytek schovám do skříně tak je po několika dnech cítit zatuchlinou a můžu jí vyhodit? Jak to děláte vy že máte strouhanku do zásoby a je stále čerstvá a voňavá? Gabča Brno

Napsal 02 pro 2016 15:22
od Mudr.Lant
A divíš se? V použité strouhance zůstávají zbytky z mouky i vajec a pokud se vloží do neprodyšné nádoby, zatuchne to. Můžeš použitou strouhanku prosít, ale nedávat ji do uzavřené nádoby.

Napsal 02 pro 2016 15:30
od Čertík
Přesně tak vždy si nandej jen tolik strouhanky kolik potřebuješ na obalení a jinou tam nedávej.

Nebo to dělej jako já, že si vždy před smažením koupím rohlíky usuším v troubě a namelu čerstvou. Je krásně voňavá a řízečky výborný ;) .