Stránka 1 z 1

Proč se musí těsto na chleba míchat tak dlouho?

Napsal 12 pro 2016 18:26
od Karnold Petr
Co se stane když budu těsto na chleba míchat místo 30 minut jen 5 minut?

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji.
Portu.cz a proto je doporučuji.

Napsal 12 pro 2016 18:38
od Mudr.Lant
Nevykyne. :-n

Napsal 12 pro 2016 18:39
od Ann
Jak se říká: "Práce kvapná, málo platná". Bude hrudkovatý, nevykyne tak dobře, upečeš tvrdou placku.

Napsal 12 pro 2016 18:41
od Čertík
Kdyby to nebylo nutné tak věř tomu že by to v receptu nebylo. Pro kvalitní chlebíček je holt nutné trochu si u toho i zasportovat a protáhnout tělo. :D

Napsal 12 pro 2016 18:43
od Ann
Nebo si koupit domácí pekárnu, umíchá, nic neodbude a kvalitně upeče. a:-)

Napsal 12 pro 2016 18:45
od Karnold Petr
A když zainvestuju do tý pekárny, bude chleba lepší než z krámu?

Napsal 12 pro 2016 18:49
od Ann
Bude takový, podle jakého receptu tam nasypeš suroviny, takže může být mnohem lepší. A bude čerstvý a po vyndání ještě teplý. A víš jak nádherně to voní, když se peče chleba?

Napsal 12 pro 2016 18:52
od dabač
Nic není jak se říká zadarmo.Pokud si pořídíš pekárnu tak ti chvíli potrvá než upečeš ten správný chléb.Ono to chce přeci jenom určitou zkušenosti i když v manuálu a na směsích jsou celkem srozumitelné návody co a jak dělat.Další výhodou pekárny je že v ní můžeš připravovat těsta na různá pečiva např.vánočky,koláče a pod.

Napsal 12 pro 2016 18:57
od Mudr.Lant
Pokud má někdo zájem o dobrý recept: Chleba bez hnětení
=============

Suroviny:
1 hrnek žitné mouky
1 hrnek hladké mouky
2 hrnky polohrubé mouky
1 lžička kmínu
2 lžičky soli
0,5 lžičky sušeného droždí
To vše nasypeme do větší mísy a na sucho promícháme, pak přidáme
1 lžička octa
2 hrnky vlažné vody
Postup přípravy receptu
A promícháme, vznikne řidší těsto. Posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě kynout 6-7 hodin. Potom těsto v míse probereme vařečkou a necháme odpočinout 30 minut. Zatím si rozpálíme troubu na 230 stupňů a vložíme do ní prázdný kastrol (nerez, smalt průměru asi 21-23 cm a suchý! a necháme rozpálit 30 min. Do horkého suchého kastrolu vyklopíme pomocí stěrky těsto, posypeme kmínem.
Hrnec přikryjeme poklicí a pečeme při teplotě 230 stupňů 30 minut, pak poklici sundáme a dopékáme asi 20 minut na 220 stupních. Chleba se nepřichytí a krásně se vyklopí hned čerstvě upečený, jen musíte dodržet těch 30 min rozpálení suchého kastrolu.

Chléb je vynikající, křupavý a velmi jednoduchý.
Doporučuji plný hrnek 1/4 litru.
chleba.jpg
Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji. Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji.