Stránka 1 z 1
Tvrdé vánoční cukroví.
Napsal 14 pro 2016 19:04
od Rais
Před týdnem jsem napekl vánoční kolečka a teď nejdou ukousnout. Jde to nějak změkčit? Zvlhčit? To nemůžu nikomu nabídnout.

Napsal 14 pro 2016 19:06
od Mudr.Lant
Je cukroví, které ještě změkne. Jaké cukroví to je?
Napsal 15 pro 2016 10:00
od Ann
Já peču jeden druh cukroví do kterého se dávají jen mleté ořechy, cukr a vaječný bílek. Po upečení jsou tak tvrdé, že by si člověk vylámal zuby.

Za tři týdny změknou a je to lahůdka.

Napsal 15 pro 2016 10:17
od Rais
Jedná se o linecké cukroví.
Můžu se zeptat jaký je poměr surovin? Ořechy cukr a bílek?
Napsal 15 pro 2016 10:51
od Mudr.Lant
Napsal 15 pro 2016 10:52
od Rais
Ann můžu se zeptat jaký je poměr surovin? Ořechy cukr a bílek toho tvého receptu?
Napsal 15 pro 2016 11:01
od Ann
Linecké pečivo se také musí odležet, ještě změkne.
Recept na ořechové koláčky
20 dkg mletých ořechů
14 dkg moučkového cukru
1 lžíce kakaa
1 bílek (bez žloutku)
Těsto prohněteme, utvoříme malou kuličku, položíme na plech a jádrem oříšku stlačíme, vznikne tak koláček. Pečeme v troubě na 125 stupňů asi 10 min. Spodní část koláčku má být lehce nahnědlá.
Totéž lze vyrobit i z mandlí. Chutnají zase trochu jinak.
Napsal 16 pro 2016 07:44
od Rais
Děkuju
